POLITIKA ZASEBNOSTI



I. DEL

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Vašim osebnim podatkom posvečamo izredno skrb in pozornost, saj spoštujemo vašo zasebnost.

E-PALACE d.o.o. (matična št: 7236972000), ki je upravljavec spletne trgovine www.e-baby.si, se zavezuje, da bo vaše osebne podatke skrbno varoval in zaščitil v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov  (ZVOP-1) in GDPR uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju »evropska GDPR uredba«).

Osebni podatki se bodo uporabljali samo za interne namene podjetja E-PALACE d.o.o. v okviru dejavnosti spletne trgovine www.e-baby.si.

Želimo, da brezskrbno uporabljate našo spletno trgovino, zato smo vam na čim bolj enostaven in pregleden način pripravili vse informacije o tem, katere podatke zbiramo, za kakšne namene, kakšne so vaše pravice glede obdelave vaših osebnih podatkov in na kakšen način te pravice uveljavljate.

Drugi del Politike zasebnosti vključuje informacije o piškotkih - katere piškotke uporabljamo, za kakšne namene, katere podatke zbiramo preko piškotkov, čas hrambe piškotkov in nastavitve zasebnosti.

 

KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO? ZAKAJ?

Vaše osebne podatke zbiramo v različnih situacijah v različnem obsegu in za različne namene, npr. (situacija) ob nakupu (obseg zbranih podatkov) vaše ime in priimek, naslov za dostavo, telefonsko številko in podatke o naročenih izdelkih, (namen) za čimbolj učinkovito dostavo naročenih izdelkov.

Za potrebe poslovanja spletne trgovine www.e-baby.si (ob nakupu) zbiramo spodaj navedene osebne podatke uporabnikov:

- ime in priimek

- naslov za dostavo in naslov za račun

- kontaktne informacije (e-mail naslov in telefonsko številko)

- ter ostale podatke, ki (in če) jih ob oddaji naročila vnesete v obrazce na spletnem mestu

Te osebne podatke zbiramo tudi, če ste naslovnik blaga, ki je bilo naročeno pri nas.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, predvsem z namenom preprečitve zlorabe kreditne kartice (ob nakupu) ter z namenom preprečitve napada na informacijski sistem (ob obisku spletne strani) se zbirajo tudi podatki o IP naslovu in z njim povezani lokaciji naprave, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku se dodeli sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik ali mobilno napravo lahko shranimo tudi druge piškotke – več o piškotkih si lahko preberete v poglavju o piškotkih v drugem delu Politike zasebnosti.

Za razširjene funkcionalnosti, kot so hitrejši nakup, opomniki na obvestilo o ponovni zalogi artiklov ipd. (ob registraciji) zbiramo nekatere dodatne osebne podatke, predvsem pa nastavitve v vašem uporabniškem računu:

- uporabniško ime (e-mail naslov)

- geslo v šifrirani obliki (ki je znano le uporabniku)

- shranjene naslove (naslov za dostavo, naslov za izdajo računa)

- seznam preteklih naročil

- naročilo na e-novice

- seznam želja

- ocene in komentarje o artiklih

- opomnike na obvestila o ponovni zalogi (funkcija »Obvesti me, ko bo izdelek ponovno na zalogi« ob posameznem artiklu)

V skladu z evropsko GDPR uredbo so del osebnih podatkov tudi nekateri piškotki, ki se naložijo na vašo stran ob obisku spletne trgovine. Nekateri piškotki so potrebni za pravilno delovanje spletne trgovine in so izvzeti iz evropske GDPR uredbe. Ostali piškotki (statistični piškotki in piškotki za oglaševanje) pa so opcijski - za njihovo uporabo potrebujemo vašo privolitev. Te piškotke uporabljamo za stalne izboljšave spletne strani in ponudbeza razumevanje nakupovalnih vzorcev naših strank ter za marketinške in promocijske aktivnosti. Več o tem, katere podatke zbiramo preko piškotkov in kako jih uporabljamo, čas hrambe piškotkov ter nastavitve zasebnosti si lahko preberete v poglavju o piškotkih v drugem delu Politike zasebnosti.

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku E-PALACE d.o.o. shranjujejo trajno (vendar največ za 10 let), če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska, izbrišejo se po eni uri neaktivnosti. Trajni piškotki so shranjeni na računalnik ali mobilno napravo obiskovalca.

 

NAČELO NAJMANJŠEGA OBSEGA ZBRANIH OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke zbiramo v najmanjšem možnem obsegu. Tako vam omogočamo nakup brez registracije in pri tem ne zbiramo nepotrebnih osebnih podatkov, (tj. podatkov, ki niso potrebni za izvajanje pogodbe, kot so datum in kraj rojstva, število otrok, zakonski stan ipd.). Omogočamo vam prijavo na e-novice brez registracije. Ob obisku spletne strani vam prepuščamo odločitev o tem, katerim opcijskim piškotkom dovoljujete njihovo uporabo.

Spoštujemo vašo zasebnost. Z e-novicami ne pretiravamo, pošiljamo jih zgolj občasno (v kolikor se na e-novice prijavite). Ne nadlegujemo vas z nepotrebnimi oglasi na naši spletni strani, niti s telefonskim oglaševanjem. Vašo telefonsko številko potrebujemo le za brezplačen klic (Pošta Slovenije, GLS) pred dostavo paketa ter za morebitno komunikacijo v zvezi z vašim naročilom (npr. če vpišete nepopoln naslov ob oddaji naročila ipd.).

 

PODLAGA ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke obdelujemo le v okviru dejavnosti spletne trgovine www.e-baby.si, in sicer:

-BREZ VAŠEGA SOGLASJA na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti, oziroma

-Z VAŠIM SOGLASJEM (vaše soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov lahko kadarkoli umaknete).

 

S KOM DELIMO VAŠE OSEBNE PODATKE? KATERE? V KATERIH PRIMERIH?

Vaše osebne podatke delimo z našimi zaupanja vrednimi poslovnimi partnerji. Ti niso pooblaščeni dostopati do vaših osebnih podatkov za lastne namene, temveč jih le hranijo oz. uporabijo za potrebe poslovanja spletne trgovine www.e-baby.si (npr. za uspešno dostavo našega naročila, za uspešno izvedbo transakcije pri plačilu s kreditno kartico ipd.).

V primeru dostave preko dostavne službe delimo osebne podatke za potrebe poslovanja:

(-) s transportnim partnerjem Pošta Slovenije d.o.o., Slomškov trg 10, 2500 Maribor, Slovenija

(politika zasebnosti: https://www.posta.si/o-nas/predstavitev/pravno-obvestilo/varstvo-osebnih-podatkov ) ali

(-) s transportnim partnerjem  GLS Slovenia d.o.o., Cesta v Prod 84, 1129 Ljubljana, Slovenija

(politika zasebnosti: https://gls-group.eu/SI/sl/politika-zasebnosti )

V primeru plačila s kreditno kartico delimo osebne podatke za potrebe poslovanja in osebne podatke za potrebe zagotavljanja varnosti (številka kreditne kartice se po izvedbi plačila hrani v anonimizirani obliki, vašega gesla ne hranimo):

(-) s pogodbenim partnerjem za izvajanje plačilnih storitev Braintree, katerega lastnik je podjetje PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luksemburg

(politika zasebnosti: https://www.braintreepayments.com/en-si/legal/braintree-privacy-policy )

V primeru nakupa delimo vaše osebne podatke za potrebe poslovanja:

(-) s pogodbenim partnerjem E-RAČUNI d.o.o., Titova cesta 8, 2000 Maribor, ki je lastnik in upravljavec informacijskega sistema e-racuni.com

(politika zasebnosti: https://e-racuni.com/homepage/WikiPage?page=Terms+of+use&lang=Slovene )

V primeru vašega soglasja za uporabo opcijskih piškotkov: za statistične namene ter za namene prikazovanja prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov v okviru oglaševalskih in družbenih omrežij na drugih spletnih straneh izven naše domene, oglaševalskim in družbenim omrežjem posredujemo podatke o tem, kako uporabljate našo spletno stran (več o tem v poglavju o piškotkih). Ti podatki so anonimni (Google) ali pa temeljijo na edinstvenem prepoznavanju naprave in brskalnika (Facebook). Tem partnerjem pa ne posredujemo vaših identifikacijskih podatkov. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete (več o tem v Nastavitvah zasebnosti v poglavju o piškotkih). Med te obdelovalce sodijo:

(-) Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4 Irska

(politika zasebnosti: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=sl )

(-) Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Irska

 (politika zasebnosti: https://www.facebook.com/about/privacy )

V primeru prijave na naše e-novice lahko delimo vaše osebne podatke (e-mail naslov, ime, priimek in soglasje za uporabo vašega e-mail naslova za pošiljanje naših e-novic) in sicer izključno z namenom pošiljanja e-novic:

(-) s spletno platformo MailChimp, s katero upravlja podjetje The Rocket Science Group LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, ZDA

Od naših e-novic se lahko kadarkoli odjavite v vsakem promocijskem e-mailu (s tem da kliknete na povezavo za odjavo od e-novic), v vašem uporabniškem računu (v kolikor ga imate) ali preko elektronske pošte info@e-baby.si.

V primeru obiska naše spletne trgovine vaše osebne podatke hranimo na najetem strežniku pri podjetju:

(-) Hetzner Online GmbH, Industriestr. 25, 91710 Gunzenhausen, Nemčija

 

Izjeme razkritja osebnih podatkov: Podatki, ki jih E-PALACE d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le v primeru obveznosti določene z zakonom, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov E-PALACE d.o.o..

 

Uporaba vtičnikov družbenih medijev: Ne uporabljamo vtičnikov družbenih medijev. Znaki in logotipi Facebook in Instagram na spletni strani www.e-baby.si so izključno povezave do strani teh storitev. Če kliknete na enega od teh simbolov, ponudnik storitev od nas ne bo prejel nobenih vaših osebnih podatkov. Tam lahko delite in prikažete vsebino www.e-baby.si. Z uporabo storitev posameznega ponudnika se strinjate z njihovimi določbami o varstvu podatkov.

 

KAKO PRIDOBIVAMO PODATKE?

Vaše osebne podatke pridobivamo večinoma neposredno od vas preko naših spletnih strani (s pregledovanjem spletne strani (več o poglavju o piškotkih), z oddajo naročila, z registracijo, s prijavo na e-novice, z nagradnimi igrami ali pri komunikaciji z vami.

Vaše osebne podatke lahko pridobivamo tudi iz drugih virov - Google, Facebook in druga družbena omrežja nam lahko posredujejo podatke, za katere ste jim vi to dovolili.

 

VAŠE PRAVICE V POVEZAVI Z OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Ker vas želimo z vašimi pravicami v zvezi z obdelavo osebnih podatkov seznaniti na jedrnat in pregleden način, se izogibamo nepotrebnemu prepisovanju členov evropske GDPR uredbe. Vsaka pravica je kratko opisana v jasnem in preprostem jeziku (v kolikor je to mogoče), ki je razumljiv povprečnemu potrošniku. Za več informacij kliknite na povezavo do uredbe (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SL/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679 ). Za lažjo orientacijo po uredbi je ob vsaki pravici (v oklepaju) naveden tudi člen uredbe, ki to pravico ureja.

(1) PRAVICA DO SEZNANITVE (člen 15): imate pravico, da izveste, katere podatke o vas zbiramo, v kakšne namene, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Z navedenim se lahko seznanite v tem dokumentu v ustreznih poglavjih Politike zasebnosti. V kolikor niste prepričani, katere podatke o vas hranimo, od nas lahko dobite potrditev, ali hranimo osebne podatke v zvezi z vami - v primeru da jih, imate pravico, da se z njimi seznanite.

(2) PRAVICA DO POPRAVKA (člen 16): v kolikor o vas hranimo netočne podatke, imate pravico, da se ti netočni osebni podatki brez nepotrebnega odlašanja popravijo ali dopolnijo.

Op.1: V primeru, da bomo že sami opazili pomanjkljive ali netočne podatke v vašem naročilu, vas bomo kontaktirali za spremembo ali dopolnitev teh pomanjkljivih ali netočnih osebnih podatkov še preden bo vaš paket predan izbrani dostavni službi.

Op.2: Vaše osebne podatke lahko popravite tudi v vašem uporabniškem računu (v kolikor ga imate)

(3) PRAVICA DO IZBRISA (člen 17): v primerih, določenih v členu 17 evropske GDPR uredbe imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov.

Op.: Ta pravica pa ni absolutna - nekateri vaši osebni podatki (kot so identifikacijski in kontaktni podatki, podatki o naročilih) ne bodo (nemudoma) izbrisani, saj smo jih dolžni hraniti za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti (npr. v davčne namene, v namene sledljivosti artiklov v skladu z Zakonom o splošni varnosti proizvodov ipd.) ali jih hranimo za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo naših pravnih zahtevkov. V ta namen uporabljamo osebne podatke največ 10 let po zadnjem dokumentu glede vašega naročila. Preostale vaše podatke bomo brez nepotrebnega odlašanja izbrisali.

(4) PRAVICA DO OMEJITVE OBDELAVE PODATKOV (člen 18): ta pravica vam omogoča, da se vaše podatke izvzame iz postopkov obdelave za določen čas – učinek je časovno omejen in ne trajen, kot pri pravici do izbrisa. Obdelava se (lahko) omeji v primerih, določenih v členu 18 evropske GDPR uredbe.

 (5) PRAVICA DO PRENOSLJIVOSTI PODATKOV (člen 20): imate pravico, da od nas prejmete vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih posredovali in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja in na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.

(6) PRAVICA DO UGOVORA PROTI OBDELAVI PODATKOV (člen 21): imate pravico da iz razlogov, povezanih z vašim posebnih položajem kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov, ki temeljijo na točki (e) ali (f) člena 6(1) evropke GDPR uredbe ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja. Vaše podatke bomo takoj prenehali uporabljati v te namene.

(7) PRAVICA DO PRITOŽBE: v primeru, da menite, da naša obdelava osebnih podatkov krši evropsko GDPR uredbo ali nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, lahko svojo pritožbo posredujete nadzornemu organu s področja varstva osebnih podatkov.

 

UVELJAVLJANJE PRAVIC V POVEZAVI Z OBDELAVO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Menimo, da vam največji obseg pravic zagotavlja pravica do izbrisa vaših osebnih podatkov. Z našega stališča bi bilo to tudi najenostavneje. Vendar, kot že omenjeno zgoraj, nekateri vaši osebni podatki (kot so identifikacijski in kontaktni podatki, podatki o naročilih) ne bodo (nemudoma) izbrisani, saj smo jih dolžni hraniti za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti (npr. v davčne namene, v namene sledljivosti artiklov v skladu z Zakonom o splošni varnosti proizvodov ipd.) ali pa jih hranimo za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo naših pravnih zahtevkov. V ta namen uporabljamo osebne podatke največ 10 let po zadnjem dokumentu glede vašega naročila. Navedeno se nanaša predvsem na osebne podatke, ki jih zbiramo ob vašem nakupu za potrebe poslovanja ter za potrebe zagotavljanja varnosti. Pri tem se držimo načela najmanjšega obsega zbranih podatkov (kar pomeni, da vaše osebne podatke zbiramo v najmanjši možni meri).

Dodatni osebni podatki in vaše nastavitve, ki jih zbiramo ob vaši registraciji za razširjene funkcionalnosti naše spletne trgovine, so opcijske narave in jih zbiramo ter hranimo v vašem uporabniškem računu za vas (gre za osebne podatke, predvsem pa za nastavitve, ki jih zbiramo z namenom, da vam omogočimo dodatne funkcionalnosti naše spletne trgovine, kot so hitrejša oddaja naročil, kreiranje liste želja, prijava na e-novice ipd.). Te vaše osebne podatke in nastavitve lahko v vašem uporabniškem računu popravljate, dopolnjujete, izvozite in tudi izbrišete (izbrišete lahko vaš celoten uporabniški račun).

Spodaj so opisani načini uveljavljanja vaših pravic [pravica do seznanitve, pravica do popravka, pravica do izbrisa, pravica do omejitve obdelave podatkov, pravica do prenosljivost podatkov, pravica do ugovora proti obdelavi podatkov] v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov:

(1) V kolikor imate na naši spletni strani kreiran uporabniški račun, si lahko v vaši nadzorni plošči ogledate [pravica do seznanitve] vaše osebne podatke in nastavitve, ki jih hranimo za vas: ime in priimek, e-mail naslov (uporabniško ime), shranjene naslove (naslov za dostavo, naslov za izdajo računa), pretekla naročila, seznam želja ter ocene in komentarje o artiklih.

V vašem uporabniškem računu imate te osebne podatke in nastavitve tudi možnost popravljati in dopolnjevati [pravica do popravka].

Pod zavihkom »Personal Data Management« vašega uporabniškega računa imate možnost te podatke tudi izvoziti [pravica do prenosljivosti] in izbrisati [pravica do izbrisa].

(2) V kolikor na naši spletni strani nimate kreiranega uporabniškega računa, si le-tega lahko kreirate ter vaše osebne podatke in nastavitve pregledate, popravljate, dopolnjujete, izvozite in izbrišete.

(3) V zvezi z uveljavljanjem vaših pravic nam lahko tudi pišete na naš e-mail naslov info@e-baby.si – predvsem (in ne izključno) v primerih, ki niso zajeti zgoraj: (-) če nimate kreiranega uporabniškega računa in ga tudi ne želite kreirati, (-) če niste prepričani, katere osebne podatke o vas hranimo (vaše osebne podatke lahko hranimo tudi v primeru, da ste le naslovnik naročila, torej če je kupec ob oddaji naročila navedel vaše osebne podatke za dostavo, ker vam je npr. paket podaril), (-) če želite uveljavljati pravico do omejitve obdelave ali pravico do ugovora proti obdelavi podatkov. Z veseljem vam bomo pomagali.

Za več informacij glede podatkov, ki so zbrani s pomočjo piškotkov, čas hrambe piškotkov, brisanje piškotkov, ter o nastavitvah zasebnosti si oglejte poglavje o piškotkih v nadaljevanju (ter v ustreznih poglavjih I.dela Politike zasebnosti).

 



II. DEL

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta naložijo na brskalnik vaše naprave. Našemu spletnemu mestu omogočajo delovanje, večjo hitrost, izboljšano varnost ter mu pomagajo, da si zapomni nekatere vaše nastavitve med obiskom (jezik, primerjani izdelki), podatke o tem, katere izdelke imate v košarici, informacije o prijavi uporabnika in druge informacije, ko spletno mesto ponovno obiščete ali ko preklapljate med zavihki. Nekateri piškotki omogočajo tudi deljenje strani na socialnih omrežjih kot je Facebook. Piškotki, ki jih uporabljamo, ne vsebujejo nobenih podatkov, s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto.

Piškotki so lahko:

-začasni ali sejni piškotki (session cookies), kateri se izbrišejo iz vaše naprave, ko končate sejo in brskalnik zaprete ali

-trajni ali shranjeni piškotki (persistent cookies), kateri ostanejo v vaši napravi, ko končate sejo in brskalnik zaprete. Odstranijo se po preteku časa veljavnosti posameznega piškotka. Omogočajo nam, da vaš brskalnik ob vašem naslednjem obisku prepoznamo (npr. izdelke v košarici).

 

VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta naložijo na brskalnik vaše naprave. Našemu spletnemu mestu omogočajo delovanje, večjo hitrost, izboljšano varnost ter mu pomagajo, da si zapomni nekatere vaše nastavitve med obiskom (jezik, primerjani izdelki), podatke o tem, katere izdelke imate v košarici, informacije o prijavi uporabnika in druge informacije, ko spletno mesto ponovno obiščete ali ko preklapljate med zavihki. Nekateri piškotki omogočajo tudi deljenje strani na socialnih omrežjih kot je Facebook. Piškotki, ki jih uporabljamo, ne vsebujejo nobenih podatkov, s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto.

Piškotki so lahko:

-začasni ali sejni piškotki (session cookies), kateri se izbrišejo iz vaše naprave, ko končate sejo in brskalnik zaprete ali

-trajni ali shranjeni piškotki (persistent cookies), kateri ostanejo v vaši napravi, ko končate sejo in brskalnik zaprete. Odstranijo se po preteku časa veljavnosti posameznega piškotka. Omogočajo nam, da vaš brskalnik ob vašem naslednjem obisku prepoznamo (npr. izdelke v košarici).

 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Ob prvem obisku naše spletne trgovine se vam prikaže obvestilo o piškotkih. Izbirate lahko med različnimi vrstami namestitev za piškotke:

-Nujno potrebni piškotki: izvirajo iz naše spletne strani in so potrebni za pravilno delovanje ter osnovno funkcionalnost. Naša spletna trgovina ne more pravilno delovati brez teh piškotkov in je lahko onemogočena samo s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

-Statistični piškotki: on/off

-Piškotki za oglaševanje: on/off

Po nastavitvi beleženja piškotkov obvestilo o piškotkih zaprete s klikom na oznako »x« (zgornja desna stran obvestila o piškotkih) ali s klikom na ikono z oznako »C« (spodnja desna stran obvestila o piškotkih).

Kliknete lahko tudi na gumb »sprejmite priporočene nastavitve«. V tem primeru bodo omogočeni statistični piškotki, ne pa tudi piškotki za oglaševanje.

V kolikor zaprete okno brez izbire nastavitev beleženja piškotkov, bodo vsi opcijski piškotki onemogočeni.

Nastavitve zasebnosti lahko kadarkoli spremenite, tako da v spodnjem desnem kotu naše spletne strani kliknete na ikono z oznako »C«. Ponovno se vam bo odprlo okno z obvestilom o piškotkih z nastavitvami zasebnosti.

V primeru, da imate na vašem brskalniku že shranjene piškotke, bodo po zavrnitvi beleženja ti piškotki ostali, vendar se ne bodo shranjevali novi piškotki. Po preteku časa veljavnosti posameznega piškotka bodo le-ti tudi odstranjeni.

Uporaba (shranjevanje in brisanje) piškotkov je sicer tudi pod nadzorom brskalnika. Piškotke imate možnost izbrisati, njihovo shranjevanje pa omejiti ali onemogočiti v nastavitvah brskalnika, s katerim obiskujete spletna mesta (nastavitve se razlikujejo glede na tip in verzijo brskalnika).

 

SEZNAM PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO

(1) Lastni piškotki (1st party cookies), ki so neločljivo povezani z delovanjem spletne trgovine (funkcionalni piškotki) in ki jih uporabljamo za sledeče namene:

 (1.1) Avtentikacija in varnost – piškotki, ki jih uporabljamo: (1) za identifikacijo ob obisku strani in ob brskanju po strani, (2) kot element varnostnih ukrepov, uporabljenih za zaščito uporabniških računov, vključno s preprečevanjem goljufive uporabe prijavnih poverilnic, in (3) za zaščito naše spletne strani ter naših storitev na splošno.

Ime piškotka

Opis piškotka in njegov namen

Trajanje

Izvor

PHPSESSID

ID vaše seje na strežniku.

Seja

www.e-baby.si

Form_key

Shranjuje naključno generirani ključ za zaščito podatkov pred preprečevanje ponarejenih zahtev.

seja

www.e-baby.si

 

(1.2) Personalizacija spletne strani  – piškotki, ki trajajo za čas seje in ki jih uporabljamo: (1) za začasno shranjevanje informacij o vaših nastavitvah (npr. izbran jezik, primerjani izdelki), (2) za (avtomatizirano) pošiljanje sistemskih obvestil, opozoril in opisov napak (npr. obvestilo o manjkajočem obveznim podatkom pri oddaji naročila ipd.), (3) za morebitne dodatne funkcionalnosti spletne trgovine (npr. pošiljanje liste želja prijatelju). Izjema je piškotek (4) za vztrajno košarico – trajen piškotek - ki omogoča, da izdelki, ki ste jih dali v košarico, ostanejo v vaši košarici tudi ko se ponovno vrnete na našo stran.

Večina teh piškotkov se naloži v brskalnik vaše naprave sočasno z izvajanjem vaših aktivnosti na naši spletni strani.

Ime piškotka

Opis piškotka in njegov namen

Trajanje

Izvor

mage-message

Uporablja se za obvestila, opozorila in opise napak med brskanjem (npr. če izpustite obvezno polje pri oddaji naročila ipd.). Sporočilo se izbriše iz piškotka, zatem ko je prikazano uporabniku.

Seja

www.e-baby.si

Mage-translation-file-version

Olajša prevajanje vsebine v drug jezik.

Seja

www.e-baby.si

Mage-translation-storage

Shranjuje prevedeno vsebino, če jo uporabnik zahteva.

Seja

www.e-baby.si

Persistent_shopping_cart

Shranjuje ključ (ID) vztrajne košarice in omogoča obnovitev košarice anonimnemu kupcu.

30 dni

www.e-baby.si

Product_data_storage

Shranjuje konfiguracijo podatkov o izdelkih v povezavi s primerjanimi/zadnjimi ogledanimi izdelki.

Seja

www.e-baby.si

Recently_compared_product

Shranjuje ID-je nedavno primerjanih izdelkov.

Seja

www.e-baby.si

Recently_compared_product_previous

Shranjuje ID-je nedavno primerjanih izdelkov.

Seja

www.e-baby.si

Recently_viewed_product

Shranjuje ID-je nedavno ogledanih izdelkov.

Seja

www.e-baby.si

Recently_viewed_product_previous

Shranjuje ID-je nedavno ogledanih izdelkov.

Seja

www.e-baby.si

Section_data_ids

Shranjuje informacije, specifične za kupce, povezane z dejavnostmi, ki jih sproži kupec, kot npr. prikaz liste želja, prikaz podatkov o zaključku nakupa ipd.

Seja

www.e-baby.si

store

Sledi izbranemu pogledu trgovine ali izbranemu jeziku.

Seja

www.e-baby.si

 

(1.3) Predpomnjenje - piškotki, ki jih uporabljamo za hitrejše delovanje naše spletne strani:

Ime piškotka

Opis piškotka in njegov namen

Trajanje

Izvor

Mage-cashe-sessid

Sproži čiščenje predpomnjene vsebine v brskalniku.

Seja

www.e-baby.si

Mage-cache-storage

Omogoča predpomnjenje uporabniško-specifične vsebine v brskalniku, da se strani hitreje naložijo.

Seja

www.e-baby.si

Mage-cache-storage-section-invalidation

Omogoča predpomnjenje specifičnih razdelkov vsebine v brskalniku, ki jih je treba razveljaviti.

Seja

www.e-baby.si

Section-data-ids

Omogoča predpomnjenje vsebine v brskalniku, da se strani hitreje naložijo.

Seja

www.e-baby.si

Private_content_version

Dodaja naključno, unikatno številko in čas stranem z uporabnikovo vsebino za preprečitev njihovega predpomnjenja na strežniku.

10 let

www.e-baby.si

X-Magento-Vary

Konfiguracijske nastavitve, ki izboljšujejo predpomnjenje vsebine v brskalniku, da se strani hitreje naložijo.

Seja

www.e-baby.si

 

(1.4). Soglasje za uporabo piškotkov – piškotki, ki jih uporabljamo za shranjevanje vaše izbire v zvezi z uporabo opcijskih piškotkov:

Ime piškotka

Opis piškotka in njegov namen

Trajanje

Izvor

soglasje_piskotki_za_oglasevanje

Označuje, ali je uporabnik dovolil uporabo piškotkov za facebook oglaševanje.

90 dni

www.e-baby.si

soglasje_statisticni_piskotki

Označuje, ali je uporabnik dovolil uporabo statističnih piškotkov Google Analytics.

90 dni

www.e-baby.si

 

(2.) Drugi piškotki (3rd party cookies) so namenjeni izboljšanju spletne strani in uporabniške izkušnje ter izvirajo iz drugih, partnerskih mest:

(2.1) Statistični piškotki – piškotki, ki nam omogočajo bolje razumeti, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Vse informacije so anonimne in ne razkrivajo identitete uporabnika. Namenjeni so stalnim izboljšavam spletne strani. Uporaba piškotkov je skladna z zahtevami evropske GDRP uredbe: (1) IP naslovi so anonimizirani (maskirani), (2)skupna raba podatkov Google je izključena, (3) drugih Googlovih storitev v povezavi s piškotki storitve Google Analytics ne uporabljamo.

Ime piškotka

Opis piškotka in njegov namen

Trajanje

Izvor

_ga

Analitični piškotek za izračun podatkov o obisku našega spletnega mesta.

2 leti

Google Analytics

_gat

Analitični piškotek za omejevanje pogostosti zadetkov.

1 minuta

Google Analytics

_gid

Analitični piškotek za razlikovanje med uporabniki in sejami.

24 ur

Google Analytics

 

 

(2.2) Piškotki za oglaševanje - piškotki, ki se uporabljajo za sledenje uporabnikom spletne strani - ti piškotki ne shranjujejo neposredno osebnih podatkov, ampak temeljijo na edinstvenem prepoznavanju vašega brskalnika in naprave. Namen je prikazovanje oglasov, ki se nam zdijo primerni in zanimivi za uporabnika.

Ime piškotka

Opis piškotka in njegov namen

Trajanje

Izvor

fr

Piškotek za oglaševanje preko strani Facebooka.

90 dni

Facebook

 

 

 



Nazadnje posodobljeno: 7.6.2018