Koraki nakupa

Če spletnega naročanja še niste povsem vešči, sledite spodnjim navodilom, ki vam bodo pomagala pri spletnem nakupu na spletni strani www.e-baby.si

PREGLED SPLETNE TRGOVINE

1. VSTOP V SPLETNO TRGOVINO

Ob vstopu na spletno stran www.e-baby.si si lahko na vrhu strani v bež pasici ogledamo različne kategorije izdelkov, ki jih ponuja spletna trgovina. V spletno trgovino lahko vstopimo s klikom na eno izmed kategorij ali pa s klikom na eno izmed podkategorij, ki se odprejo navpično navzdol znotraj glavnih kategorij. V spletno trgovino lahko vstopimo tudi s klikom na enega izmed 3 benerjev, ki se vrstijo v pasici pod kategorijami, ali s klikom na katero od treh pasic, ki so na desni strani in predstavljajo aktualne posebne ponudbe spletne trgovine. V spletno trgovino lahko vstopite tudi s klikom na katerikoli izdelek, ki je predstavljen v priporočenih izdelkih ali priporočenih posteljninah na dnu vstopne strani.

2. BRSKANJE PO SPLETNI TRGOVINI

Najprej v zgornji bež pasici izberemo kategorijo izdelkov, ki nas zanima (primer: Posteljnina). Ob kliku nanjo se odprejo vse podkategorije, ki spadajo v izbrano kategorijo (primer: Mala 120x60 cm, Velika 140x70 cm, Vzglavniki in odeje, Obrobe za posteljice, Baldahini, Za otroke 140x200 cm in Za košek, zibko ali voziček) Ob kliku na posamezno kategorijo ali podkategorijo si lahko ogledamo vse izdelke, ki spadajo v posamezno podkategorijo. Pod podkategorijami najdemo še podrobneje razdelane skupine izdelkov, ki se nahajajo na levi strani. Po spletni trgovini lahko brskate tudi z uporabo iskalnika, v katerega vpišete ključno besedo oziroma besede. Najdete ga zgoraj na sredini. Ob kliku na izbrano skupino izdelkov znotraj podkategorije se nam prikažejo vsi izdelki, ki spadajo v to skupino izdelkov (primer: Baldahini).

3. OGLED IZDELKA

Ko najdemo izdelek, ki nas zanima, kliknemo nanj, da ga odpremo. Pod nazivom izdelka najdemo kratek, spodaj pa podrobnejši opis izdelka.

POSTOPEK SPLETNEGA NAROČANJA

1. PRIJAVA V SPLETNO TRGOVINO

V spletno trgovino se lahko prijavimo ob začetku brskanja po spletni trgovini (zgoraj desno, pod ikono košarica) ali pa preko obrazca, ki se odpre, ko želimo zaključiti nakup. Če smo že registrirani v spletno trgovino, v obrazec vpišemo e-mail in geslo ter kliknemo gumb PRIJAVA. Če smo pozabili svoje geslo, kliknemo na povezavo »Ste pozabili vaše geslo« in sledimo navodilom za pridobitev novega gesla. Če v spletno trgovino še nismo registrirani, se lahko enostavno in hitro registriramo s klikom na gumba na desni strani obrazca. Na obrazcu se pokaže tudi možnost ''naroči kot gost'', saj spletna trgovina omogoča oddajo naročila tudi brez registarcije.

2. REGISTRACIJA

V posamezna polja vpišemo vse potrebne podatke in na koncu spodaj kliknemo gumb POŠLJI. Vsa polja označena z zvezdico so obvezna polja, ki jih je potrebno izpolniti, da lahko pošljemo registracijo.

3. DODAJANJE IZDELKOV V KOŠARICO

Izdelek, ki ga želimo naročiti, v košarico premaknemo s klikom na gumb DODAJ V KOŠARICO. V košarico ves čas brskanja po spletni trgovini dodajamo izdelke. Na koncu, lahko pa tudi že vmes, si lahko izdelke v košarici ogledamo s klikom na ikono košarica. kjer se nam prikažejo nazivi izdelkov, količine in cene. V prikazanem polju lahko izdelke brišemo s klikom na križec ali spremijamo količino s klikom na gumbek desno.  in gumb POGLEJ VSE.

4. PREGLED KOŠARICE

V košarici si lahko ogledamo vse izdelke, ki smo jih med brskanjem dodali vanjo za nakup. Prikažejo nazivi izdelkov, količine in cene. V prikazanem polju lahko izdelke brišemo s klikom na križec ali spremijamo količino s klikom na gumbek desno. Podroben pregled košarice nam omogoča klik na gumb POGLEJ VSE. V tem pogledu lahko količine spreminjamo v polju levo od naziva izdelka in izdelke brišemo s klikom na križec v vrstici izdelka. Če količino spremenimo, kliknemo gumb PRERAČUNAJ VREDNOST, da se nam obračuna končna vrednost za popravljeno količino. Če v košarico želimo dodati nove izdelke, kliknemo gumb NADALJUJ Z NAKUPOM. Če imamo kodo s popustom, jo vpišemo v polje ''Koda za popust'' in nato kliknemo na gumb UPORABI KUPON. Če so v košarici vsi izdelki, ki jih želite naročiti, kliknite gumb ZAKLJUČI NAKUP.

5. VPIS PODATKOV, V PRIMERU, DA SE OB VSTOPU NISMO REGISTRIRALI PRIJAVILI

Kot omenjeno v 1. točki PRIJAVA V SPLETNO TRGOVINO lahko s klikom na možnost nakupuj kot gost, opravite nakup brez registracije. Ob tej izbiri se vam pokažejo polja za vnos podatkov. Polja z zvezdico, so obveszna polja in jih je potrebno pred nadaljevanje izpolniti. S klikom na možnost registriraj se, se vam pokažejo polja za oddajo registracije. V primeru, da ste že uporabnik na spletni trgovini, izpolnete prijavo v spletno trgovino na levi strani. 

6. DOSTAVA

Možnost dostave se nam pokaže že v obrazcu izpolnjevanja podatkov oziroma če smo že prijavljeni, takoj ko v košarici kliknemo gumb ZAKLJUČI NAKUP. Lahko izbiramo med dostavo na dan naslov ali dostavo na drug naslov. Če izberemo dostavo na dan naslov, se korak ''naslov za dostavo'' preskoči, sicer se nam pokaže obrazec, ki jih izpolnemo za dostavo na drug naslov. Vsakakor pa lahko vedno kliknemo na korak Naslov za dostavo in preveirmo, če so res pravi podatki. 

V naslednjem koraku izberemo način dostave. Na voljo imamo dostava preko Pošte Slovenija (3,00 €) in osebni prevzem. Ko izberemo način, kliknemo gumb NAPREJ.

7. NAČIN PLAČILA

Izberemo način plačila. Izbiramo med plačilom po povzetju in po predračunu.  Nato kliknemo gumb NAPREJ.

8. PREGLED NAROČILA

Ponovno preverimo vse podatke, ki smo jih vnesli (levo zgoraj osebne podatke, naslov za dostavo, način dostave in način plačila ter spodaj naročene izdelke in količine naročenih izdelkov). Če so vsi podatki pravilni, nakup zaključimo s klikom na gumb ZAKLJUČI NAROČILO. V primeru popravkov podatkov o naročilu lahko kliknite desno zgoraj ob korakih naročila na gumb ''Spremeni''. Popravki vsebine naročila pa so mogoči s klikom na povezavo ''dopolni oz. spremeni košarico''.

9. ZAKLJUČEK

Če je bilo naročilo uspešno oddano, na ekranu zagledamo napis »Naročilo uspešno oddano«. Na svoj e-naslov bomo sedaj prejeli sporočilo z vsemi podatki o naročilu.

Želimo vam prijetno nakupovanje!